Sötpotatis- och morotspuré

Serverar: 4 portioner

Den kryddiga färska ingefäran tar fram de bästa smakerna hos moroten och sötpotatisen i den här purén.

Ingredienser

  • 2 morötter, skalade och tärnade
  • 300 g sötpotatis, skalad och skuren i lagom stora bitar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk margarin
  • 1 sk finriven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk körvel eller persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg morötter och sötpotatis i buljongen i en kastrull. Tillsätt 5 dl vatten och koka upp. Låt sjuda 20-25 minuter tills grönsakerna är mjuka. Lägg på locket och låt dra 10 minuter. Låt rinna av och spara buljongen.
    2. Hetta upp margarinet i en liten stekpanna och fräs ingefära och vitlök 2-3 minuter tills det börjar dofta. Ta av från värmen och lägg över blandningen i en mixer eller matberedare.
    3. Lägg morötter och sötpotatis i mixer och mixa tillsammans med ingefära och vitlök. Tillsätt 1-2 dl buljong och mixa till önskad konsistens. Blanda ner körvel eller persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben