Ricottabiffar med morotspuré

Serverar: 6 portioner

Krämiga, smakrika biffar med en len puré på morot och palsternacka. Nyttigt, gott och vegetariskt!

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 400 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • ½ tsk + ½ tsk salt
  • 1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 500 g ricottaost
  • 2½ msk + 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala morot och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av. Mixa morötter, palsternacka och smör till en slät puré med mixerstav eller i en mixer. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    2. Finriv parmesanosten. Blanda parmesan, gräslök, ricotta, 2½ msk mjöl och äggula. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i det i ostsmeten.
    3. Häll 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg ca ½ dl röra på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna. Stek biffarna i olja ca 3 minuter per sida.
    4. Servera biffarna med morotspuré och sallad.

    Liknande recept

    4
    15 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben