Ricottabiffar med morotspuré
Krämiga, smakrika biffar med en len puré på morot och palsternacka. Nyttigt, gott och vegetariskt!
Ingredienser
600 g morötter
400 g palsternacka
2 msk smör
½ tsk + ½ tsk salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
30 g parmesanost
1 dl finhackad gräslök
500 g ricottaost
2½ msk + 2 dl vetemjöl
1 ägg
3 msk olivolja
Tillbehör
Sallad
Instruktioner
- Skala morot och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av. Mixa morötter, palsternacka och smör till en slät puré med mixerstav eller i en mixer. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Finriv parmesanosten. Blanda parmesan, gräslök, ricotta, 2½ msk mjöl och äggula. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i det i ostsmeten.
- Häll 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg ca ½ dl röra på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna. Stek biffarna i olja ca 3 minuter per sida.
- Servera biffarna med morotspuré och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)