Sofias valnötscookies

Serverar: 25 portioner

Knaprigt sega och försvinnande goda kakor med valnötter och tranbär. Glutenfria, äggfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 100 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl vatten
  • 1 dl torkade tranbär
  • 100 g valnötter
  • 2 dl havregryn, Ren havre (ej fiberberikade)
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vatten och sirap och låt svalna lite. Hacka tranbär och valnötter i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan vätskan över. Tillsätt tranbär och valnötter och arbeta ihop till en kladdig deg.
    3. Klicka ut platta kakor, ca 5 cm i diameter på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt då de smälter ut lite.
    4. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben