Sojaglacerade revben

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Deta är marinerade revben, när dom smakar som bäst. Kan serveras vid alla tillfällen.

Ingredienser

  • 2 kg revben
  • 4 st lagerblad
  • 2dl soja
  • 2 dl socker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka revbenen med lagerblad och en nypa salt, tills köttet nästan faller ifrån benet.
    2. Sjud under tiden soja och socker till en marinad. Får ej koka då sockret i marinaden lätt bränns.
    3. Ta upp revbenen, lägg dem i marinaden. Låt stå över natten.
    4. Lägg upp revbenen med marinaden i en ugnsfast form, gärna med smörpapper under.
    5. Baka av i ugnen ca 15 minuter i 200 grader tills revbenen nått 72 grader

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben