Solroskakor med choklad

Serverar: 20 portioner

Enkla och barnsligt goda kakor.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk brun farin
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 stk äggula
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Rör hastigt ihop. Margarin (rumsvarmt), socker och ägg. Blanda ned övrigt, utom solrosfrö.
    2. Forma "bullar" och rulla dem i solrosfrön. Lägg glest på bakplåtspapper och tryck till dem lite.
    3. Grädda 8-10 min i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben