Solroskakor med choklad
Serverar:
20 portioner
Enkla och barnsligt goda kakor.
Ingredienser
100 g smör
4 msk strösocker
4 msk brun farin
2 msk vaniljsocker
1 stk äggula
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
2 dl solrosfrön
Instruktioner
Rör hastigt ihop. Margarin (rumsvarmt), socker och ägg. Blanda ned övrigt, utom solrosfrö.
Forma "bullar" och rulla dem i solrosfrön. Lägg glest på bakplåtspapper och tryck till dem lite.
Grädda 8-10 min i 200 grader.
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Smulpaj jordgubb och vit choklad
4.5
40 min
4-6
17
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!