Solskens Cheesecake

Serverar: 12 portioner

En somrig cheesecake med smak av lime, fläder och vanilj Citron & Fläder, Klar näringsdryck finns att köpa på Apoteket, men kan också ersättas med fläder/citronsaft och vatten.

Ingredienser

  • 17 st digestivekex, krossade
  • 125 gram smör, smält
  • Fyllning
  • 1 paket vaniljkesella, Kelda
  • 1 paket philadelphiaost
  • 1 st lime, både skal och juice
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl addera Citron& fläder, Klar näringsdryck
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 st lime, både skal och juice
  • 3 st gelatinblad
  • 15 st gröna vindruvor, halverade, dekoration
  • 1 st blomma, ex pensée, dekoration
  • Instruktioner

    1. Blanda kex, smör och tryck ut i pajform. Förgrädda i ugn 175 g 5-7 min. Låt svalna en stund.
    2. Vispa ihop kesella, ost, lime, ägg, socker. Häll i pajskal och grädda i 175 g i ca 45 minuter. Nedre del. Låt kallna.
    3. Gelatinbladen blötlägges 5 min i kallt vatten innan iblandning.
    4. Koka upp Addera citron/fläder smak med socker och lime. Smält de blötlagda gelatinbladen.
    5. Kyl till trögflytande.
    6. Lägg druvorna i fint mönster med blomma i mitt
    7. Skeda gelatinblandning över, Kyl minst 3 timmar innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben