Spätzle

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En god variant på pasta när den är som bäst. Ursprungligen från Sydtyskland.

Ingredienser

  • 10 - 12 ägg
  • salt
  • vetemjöl
  • riven ost
  • lök
  • bacon , korv eller en köttbit
  • Instruktioner

    Blanda 10-12 ägg med vetemjöl och lite salt till en fast deg. OBS ! Tillsätt ingen vätska ! Arbeta degen för hand med en träslev tills degen är riktigt fast och inte kladdar allt för mycket. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, låt koka ganska kraftigt. Pressa ner pastan i det kokande vattnet med en spätzlepress, ( den liknar en vanlig potatispress, som också går bra att använda ). Lyft upp pastan direkt med en hålslev när den flutit upp, vilket tar bara några sekunder. Lägg den färdiga pastan på ett stort fat. Stek rikligt med lök ( stek löken innan så den är färdig när du börjar med pastan ) och varva lök och riven ost med pastan tills den tar slut. Servera gärna lite småskurna prinskorvar eller t ex bacon till, eller varför inte en grillad köttbit och lite sllad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 19 augusti 2009

    Man kan ta bara 4-5 ägg och byta mot vatten. Det blir lika gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben