Brinnande pepparstek med spätzle

Serverar: 4 portioner

En toppengod festrätt.

Ingredienser

  • 800 g oxfilé (skuren som tournedos)
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 tsk grönpeppar, krossad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk fransk senap
  • 3 cl cognac
  • 3 cl portvin
  • Salt
  • Spätzle
  • 3 ägg
  • 200 g mjöl
  • 2 msk mannagryn
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Riven muskot
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet hastigt och stek långsamt på medelvärme i ugn. Ta köttet ur pannan och ställ den på spisen.
    2. Fräs löken tillsammans med pepparsorterna och flambera med cognac och portvin. Tillsätt sedan buljong och grädde. Koka ihop och smaksätt med senap och salt.
    3. Spätzle: Blanda degen, tryck den genom en potatispress till "ormar" och koka ganska hårt i vatten och olja som färsk pasta tills de flyter. Servera gärna en grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben