Den spanska varianten av munkar är oemotståndlig. Här serveras den med en varm chokladsås.
Ingredienser
Olja eller kokosfett till fritering
100 g smör
½ krm salt
2½ dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl strösocker
150 g ljus blockchoklad
1 dl mjölk
Instruktioner
Hetta upp olja eller kokosfett i en fritös eller kastrull till 180 grader.
Blanda 2½ dl vatten med smör och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme. Tillsätt mjöl och rör om cirka 2 minuter tills det blir en slät deg som lossnar från kastrullens kant. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen till en slät deg. Låt svalna 5 minuter.
Skeda upp degen i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa ca 10 cm långa churros på ett bakplåtspapper på arbetsbordet. Fritera churrosen cirka 4 minuter tills de är gyllene och lägg dem på hushållspapper så att de får rinna av.
Lägg sockret i en skål och vänd churrosen i socker.
Blanda choklad och mjölk i en liten kastrull och värm upp 3-4 minuter under omrörning så att chokladen smälter till en jämn sås. Servera churrosen med chokladsåsen som dipsås.
Du kan även värma upp din favoritsylt som dipsås för att variera smaken.