Spanska churros med choklad

Serverar: 6 portioner

Den spanska varianten av munkar är oemotståndlig. Här serveras den med en varm chokladsås.

Ingredienser

  • Olja eller kokosfett till fritering
  • 100 g smör
  • ½ krm salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 vispade ägg
  • 1 dl strösocker
  • 150 g ljus blockchoklad
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja eller kokosfett i en fritös eller kastrull till 180 grader.
    2. Blanda 2½ dl vatten med smör och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme. Tillsätt mjöl och rör om cirka 2 minuter tills det blir en slät deg som lossnar från kastrullens kant. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen till en slät deg. Låt svalna 5 minuter.
    3. Skeda upp degen i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa ca 10 cm långa churros på ett bakplåtspapper på arbetsbordet. Fritera churrosen cirka 4 minuter tills de är gyllene och lägg dem på hushållspapper så att de får rinna av.
    4. Lägg sockret i en skål och vänd churrosen i socker.
    5. Blanda choklad och mjölk i en liten kastrull och värm upp 3-4 minuter under omrörning så att chokladen smälter till en jämn sås. Servera churrosen med chokladsåsen som dipsås.
    6. Du kan även värma upp din favoritsylt som dipsås för att variera smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben