Squashsallad

Om du som jag planterar din egen squash så kan det bli stora skördar. Sötsur, gammaldags inläggning som står sig bra.

Ingredienser

  • 1,5 kg squash
  • 2 röda paprikor
  • 4 stora gula lökar
  • Lag
  • 2 dl ättiksprit
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 tsk hel koriander (går med malen)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk gula senapsfrö
  • Instruktioner

    Skiva och kärna ur squashen. Blanda 2l vatten med 0,5 dl salt och häll över. Låt stå svalt över en natt. Häll av i durkslag. Koka upp lagen och låt grönsakerna sjuda i 10 min. Häll upp i väl rengjorda burkar. Bör stå i 2 veckor innan avsmakning!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben