Stek black and white med murkelsås

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En stek med två olika sorters kött

Ingredienser

  • 1-1,5 kg stek (älg eller nöt) helst innanlår och en avlång stek
  • 1 st 400-500 gr fryst fläskfilè ej helt nytagen ur frysen
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Rosmarin
  • 150 gr murklor förvällda
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • Redning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Steken: Stick in en kniv igenom steken (mitt i) och gör så stort snitt(ej för stort) att den frysta fläskfilèn går att pressa igenom Låt steken tina i kylskåp och skär bort ändarna av filén Bryn steken och krydda upp den Använd en termometer som sättes mitt i steken(filén) och kör till +68 C i +175 C Slå in steken i aluminiumfolio och låt vila i 10 min innan man skär upp den.
    2. Sås: Fräs murklorna i smöret och tillsätt grädden och låt stå att småkoka i 15 min och tillsätt mjölken och red av såsen Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben