1-1,5 kg stek (älg eller nöt) helst innanlår och en avlång stek
1 st 400-500 gr fryst fläskfilè ej helt nytagen ur frysen
Smör
Salt
Peppar
Rosmarin
150 gr murklor förvällda
2 msk smör
1,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
Redning
Salt
Peppar
Instruktioner
Steken:
Stick in en kniv igenom steken (mitt i) och gör så stort snitt(ej för stort) att den frysta fläskfilèn går att pressa igenom
Låt steken tina i kylskåp och skär bort ändarna av filén
Bryn steken och krydda upp den
Använd en termometer som sättes mitt i steken(filén) och kör till
+68 C i +175 C
Slå in steken i aluminiumfolio och låt vila i 10 min innan man skär upp den.
Sås:
Fräs murklorna i smöret och tillsätt grädden och låt stå att småkoka i 15 min och tillsätt mjölken och red av såsen
Smaka av med salt och peppar