Succékakan

En helt försvinnande smarrig kaka som man bara vill ha mer av! Ett måste för chokladälskaren...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, rör sedan ner detta i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35*20 cm) på smort smörpapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Vänd kakan upp o ner på smörpapper och dra försiktigt bort det gamla smörpappret.
    2. Gör glasyren: Blanda sirap, grädde, socker och blockchoklad i en kastrull. Låt koka under omrörning till smeten tjocknar 10-15 min. Ta kastrullen från värmen och rör ned det kalla smöret i bitar, blanda så det blir jämt. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna i kylen. (gärna över natten) Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben