En helt försvinnande smarrig kaka som man bara vill ha mer av! Ett måste för chokladälskaren...
Ingredienser
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Garnering
Flagad mandel
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, rör sedan ner detta i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35*20 cm) på smort smörpapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Vänd kakan upp o ner på smörpapper och dra försiktigt bort det gamla smörpappret.
- Gör glasyren:
Blanda sirap, grädde, socker och blockchoklad i en kastrull. Låt koka under omrörning till smeten tjocknar 10-15 min. Ta kastrullen från värmen och rör ned det kalla smöret i bitar, blanda så det blir jämt. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna i kylen. (gärna över natten) Skär i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)