Succékakan Chokladkola

Min absoluta favoritkaka till födelsedagar och andra festligheter!

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Kakan: Smält smöret i en kastrull och ta den sedan av värmen och rör ned socker och ägg i kastrullen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner mjölblandningen i kastrullen. Kläd en form (ca 35+20 cm) med ett smort bakpapper och bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Vänd kakan upp och ned på ett bakpapper och dra försiktigt av pappret uppe på kakan.
    2. Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och chokladen i mindre bitar i en kastrull. Koka på medelstark värme under omrörning i ca 15-20 minuter. Smeten ska bli ordentligt tjock, ha inte för låg värme. Ta kastrullen av plattan och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
    3. Låt kakan kallna i kylen och skär den i rutor eller trekanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miia69 26 april 2010

    Har gjort succé hos ALLA - små som stora - som provat. Ett extra plus är att den är extremt enkel att göra... Har du termometer så är det ca 118-119 grader som blir precis lagom kladdigt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben