Chokladkola

Serverar: 40 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 25 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Mät upp grädde, socker, sirap och kakaopulver i en tjockbottnad kastrull. Smält ingredienserna och blanda jämnt. Koka blandningen tills den tjocknar, ca 15 minuter. Rör om emellanåt.
    2. Blandningen är färdig när den klarar dropptestet: En droppe av blandningen stelnar och blir fast när den droppas i kallt vatten. Rör ner fettet och häll blandningen i en smord eller bakplåtspapperbeklädd form (ca 15-20 cm).
    3. När kolan börjar stelna skär du den i fyrkanter med en vass kniv. Slå in bitarna i cellofan och förvara svalt. Om du vill kan du också hälla kolamassan direkt i små godisformar.
    4. Tips! Du kan också tillsätta ca ½ dl krossade hasselnötter eller mandlar i den färdiga kolamassan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben