Chokladkola med hallon

Ville testa nått nytt på chokladkolan, det blev hallon och det blev gott!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 dl torkade hallon (går med färska/frysta, men blir ett mer blött resultat)
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom hallonen i en stor tjockbottnad kastrull, rör om med en träslev, smält på högsta värme och fortsätt koka på medelvärme. Ta av vid 120-125 grader (hårdare kolor gå upp mot 140 grader).
    2. Häll i en form med folie, ischokladssformar eller en plåt med bakplåtspapper, strö över hallon.
    3. Låt stelna och skär i fyrkantiga bitar, linda in i smörpapper, aluminiumfolie eller plastfolie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben