Chokladkola med pistaschnötter

Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 350 g mörk choklad (70 % kakao)
  • 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
  • 30 g smör
  • 150 g pistaschnötter
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Lägg den, kondenserad mjölk, smör och 1 krm salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt och rör om tills det har smält.
    2. Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Tillsätt nötterna i den smälta chokladen och rör om. Häll upp smeten i 2 formar à 15x20 cm och släta till ytan.
    3. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills den har stelnat. Skär i rektangulära bitar. Förvaras med fördel i frysen; behöver bara tinas en kort stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben