Vit chokladkola

Serverar: 40 portioner

Riktigt gott

Ingredienser

  • 3 3/4 dl socker
  • 30 g smör
  • 1 1/4 dl kondenserad mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 300 g vit choklad
  • 80 g pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Smörj 8x18 cm fyrkantig form.
    2. Lägg socker, smör och mjölk i en stor kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna i kastrullen. Lägg i stången.
    3. Koka upp på medelvärme under konstant rörande med en träsked. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 min. Dra kastrullen från plattan och ta upp stången. Tillsätt den vita chokladen och rör tills det har smält och blandningen är jämn. Rör ner pistaschmandel och häll blandningen i formen.
    4. Ställ in i kylen minst 2 timmar eller tills det har stelnat, skär i små bitar.
    5. Håller 1 vecka i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben