Världens godaste... prova själva
Om kakan ska frysas in, så vänta med florsockret tills kakan ska ätas
Ingredienser
2 ägg
2 1/4 dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
150 g mandelmassa
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 º.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Blanda samman mjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
- Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca: 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela den över smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca: 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)