Supergod äppelkaka

Serverar: 1 portioner

Världens godaste... prova själva Om kakan ska frysas in, så vänta med florsockret tills kakan ska ätas

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1½ dl mjölk
  • 150 g mandelmassa
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
    3. Blanda samman mjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
    4. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca: 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela den över smeten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben