Supergod cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

En helt otroligt god cheesecake jag verkligen kan äta hur mycket som helst av! Det tråkiga med den är väl att det blir lite lång väntetid i och med att den ska stå i frysen ett tag - helst över natten.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 philadelphiaost (200 g)
  • 3 äggvitor
  • 5-6 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Bunke 1: 3 dl grädde + 1 tsk vaniljsocker vispas tjockt.
    2. Bunke 2: 3 äggulor, 2 dl strösocker och 1 philadelphiaost vispas ihop.
    3. Bunke 3: 3 äggvitor vispas hårt.
    4. Blanda bunke 1+2, rör i bunke 3.
    5. Digestivekexen stötes till smulor. Hälften hälls i botten på en form med löstagbar botten, resten ovanpå kakan.
    6. Gör i ordning och ställ i frysen ca 4 timmar, tas fram ca 20 min före servering.
    7. Garnera med kiwi eller vindruvor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    soccermum 24 november 2010

    Supergod verkligen!!! Solklar femma!

    frucaos 10 december 2010

    Jepp - det här är en gengångare i min familj - suveränt god!!! Men obs att man kan variera dekorationen som man vill. Det mesta av frukt och bär är gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben