En helt otroligt god cheesecake jag verkligen kan äta hur mycket som helst av! Det tråkiga med den är väl att det blir lite lång väntetid i och med att den ska stå i frysen ett tag - helst över natten.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
1 philadelphiaost (200 g)
3 äggvitor
5-6 digestivekex
Instruktioner
- Bunke 1:
3 dl grädde + 1 tsk vaniljsocker vispas tjockt.
- Bunke 2:
3 äggulor, 2 dl strösocker och 1 philadelphiaost vispas ihop.
- Bunke 3:
3 äggvitor vispas hårt.
- Blanda bunke 1+2, rör i bunke 3.
- Digestivekexen stötes till smulor. Hälften hälls i botten på en form med löstagbar botten, resten ovanpå kakan.
- Gör i ordning och ställ i frysen ca 4 timmar, tas fram ca 20 min före servering.
- Garnera med kiwi eller vindruvor.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Supergod verkligen!!! Solklar femma!
Jepp - det här är en gengångare i min familj - suveränt god!!! Men obs att man kan variera dekorationen som man vill. Det mesta av frukt och bär är gott.