Supergod rabarberpaj med kokos i pajskalet och marängtak
Serverar: 4-5 portioner
Tid: 1 timme
Gammalt recept.
Ingredienser
Pajdeg
2½ dl vetemjöl
½ dl kokosflingor
150 gram smör
2 msk florsocker
Fyllning
½ kg rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Maräng
4 äggvitor
1½ dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen (matberedare funkar bra) och låt vila 10 min.
Tryck ut degen i pajform, gärna med löstagbar botten, med mjölade fingertoppar. Låt degen gå 2 cm upp på kanten. Nagga med gaffel och grädda 5 min.
Skölj och torka rabarbern och skär i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 20 min.
Vispa vitorna till fast skum. Sätt till sockret och vispa till smeten verkar seg. Bred smeten över rabarberna. Sänk värmen till 150 grader och grädda pajen tills marängen fått färg, ca 15 min.