Svamplåda under ägghuva

Serverar: 2 portioner

Den här rätten döljer mycket gott under sitt omelettäcke. Vegetariskt.

Ingredienser

  • 200 g shiitakesvamp
  • ½ knippa salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 tsk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen, ta bort de hårda fötterna, skär hattarna i halvor. Ansa salladslöken skölj och skär på snedden i 1 cm tjocka bitar. Skala och hacka vitlöken. Skölj tomaten, skär den i hälften, kärna ur och ta bort stjälkfästet. Skär i tärningar.
    2. Skölj persiljan och skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Smörj två små gratängformar med lite smör. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna, bryn svampen i ca 3 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 1 minut. Salta och peppra frikostigt och fördela svampen i formarna. Strö över persilja och tomattärningar.
    4. Dela äggen. Rör ihop gulorna med 1 msk vatten, sesamolja, salt och peppar. Vispa äggvitorna halvstyva, vispa sedan ner äggvitan i äggulan. Häll äggskummet över svampen.
    5. Ställ in formarna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills omeletten har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben