Svamplåda med ost

Serverar: 4 portioner

Denna goda svamplådan kan göras helt vegetarisk eller med t.ex korv, bacon eller fläsk.

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris, (kokas)
  • 1 burk skivade champinjoner (400 g)
  • 2 strimlade paprikor ( t.ex röd och grön)
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150-200 g strimlad bacon, fläsk eller korv
  • Instruktioner

    1. Låt svampen rinna av väl och fräs den med matfett i en panna tills den mesta vätskan kokat in. Lägg i paprikan och låt den fräsa med. Krydda med salt och peppar.
    2. Vill du ha bacon, fläsk eller korv i lådan kan detta fräsas före svampen så att du får nytta av stekfettet.
    3. Koka riset enl anvisning på förpackningen. Lägg en botten av kokt ris i en smord ugnsform. Fyll på med innehållet i pannan och strö över osten. Gratinera lådan i 250 grader (övervärme) tills osten smält och ytan har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben