Potatis och svamplåda

Serverar: 4 portioner

God som den är med sallad till. Men passar också väldigt bra till en kött eller fiskbit. Vi äter en hel del parmesan hemma hos oss, en underbar råvara.

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 200 g svamp, valfri
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • Parmesansås
  • 2 dl parmesan
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk dinkelmjöl, eller vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Lite vitpeppar
  • Lite cayennepeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva den gula löken.
    2. Skiva svampen, stek den tills vätskan är borta. Salta och peppra.
    3. Gör parmesansåsen: riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Häll rapsoljan i en kastrull och gör en bottenredning med mjölet. Vispa i mjölet i den varma oljan och häll på mjölken och vispa så att det inte blir klumpar. Koka upp för att mjölsmaken ska försvinna. Tillsätt den rivna osten så att den smälter. Smaksätt med vitpeppar, cayennepeppar, vinäger och salt.
    4. Varva potatis, svamp och lök i en eldsfast form. Häll över parmesansåsen och grädda i ugnen på 175 grader ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben