Svartå kaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

En lättbakad kaka som bakas i långpanna och räcker till många.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 2 ägggulor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, häll i äggsmeten. Rör i vattnet.
    2. Grädda i smord långpanna, 175 grader i ca 15 minuter.
    3. Glasyr: Smält smöret. Häll i socker och vaniljsocker och rör om. Häll i ägggulorna och låt sjuda tills det tjocknat något ca tio min.
    4. Bred glasyren över den avsvalnade kakan strö ev över lite kokkos.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Jansingen 7 februari 2011

    Fantastiskt god och lättbakad kaka. Perfekt om man liksom jag bakar en del till olika idrottsklubbars kioskverksamhet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben