Svartrotsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Lätt och god

Ingredienser

  • 2 svartrötter
  • 2 morötter
  • 6-10 potatisar, beror på storlek
  • 1 purjolök
  • Gräslök
  • Persilja
  • Ost
  • 2 dl grädde
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Skala svartrötterna och skär dem i lagom bitar. Skala och morötter och potatisen, riv dem grovt. Koka allt i lite lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    2. Häll av vattnet och blanda i strimlad purjolök, hackad gräslök och hackad persilja. Hur mycket man vill ha i är upp till var och en.
    3. Blanda grädden med örtsalt och grovmalen svartpeppar, ev lite salt.
    4. Strö över riven ost.
    5. Ställ in i ugnen gratinera i 225 grader tills rätten känns färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben