Svartrotsgratäng
Serverar:
4-6 portioner
Lätt och god
Ingredienser
2 svartrötter
2 morötter
6-10 potatisar, beror på storlek
1 purjolök
Gräslök
Persilja
Ost
2 dl grädde
Örtsalt
Instruktioner
Skala svartrötterna och skär dem i lagom bitar. Skala och morötter och potatisen, riv dem grovt. Koka allt i lite lättsaltat vatten ca 5 minuter.
Häll av vattnet och blanda i strimlad purjolök, hackad gräslök och hackad persilja. Hur mycket man vill ha i är upp till var och en.
Blanda grädden med örtsalt och grovmalen svartpeppar, ev lite salt.
Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen gratinera i 225 grader tills rätten känns färdig.
Liknande recept
Svartrotsgratäng
5
4
1
Svartrotsgratäng med kapris och rimmat fläsk
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!