Svartvinbärskaka

Perfekt i dessa bärtider. Annars finns det ju frysta som tur är.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 små ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl färska eller frysta repade svarta vinbär
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smörj och bröa en rund eller avlång sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter, med smör och kokos.
    3. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och tryck lätt ner vinbären.
    5. Grädda kakan cirka 55 minuter. Känn med sticka när den är nästan torr inuti.
    6. Pudra kakan med lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben