Snabba svartvinbärskakor

En liten kaka till kaffet fixar du snabbt

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ krm salt
  • 125 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl svartvinbärssylt (helst hemmagjord)
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, potatismjöl, salt, smör och florsocker i en matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn deg. Forma till en lång rulle och skär i 15 bitar.
    2. Lägg upp kakorna på en bakpappersklädd plåt. Tryck till med tummen i mitten av varje kaka. Klicka ut svart vinbärssylt i gropen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 7 min eller tills de börjar få färg.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben