Svartvinbärskaka med dinkel

Serverar: 12 portioner

Härligt lila sockerkaka som innehåller dinkelfullkornsmjöl. Trots att kakan inte innehåller matfett blir den riktigt saftig. 123 kalorier per bit

Ingredienser

  • Smör och ströbröd till formen
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl svarta vinbär
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, minst 1 ½ liter. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mixa svartvinbären fint i en matberedare eller med en stavmixer.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Sikta mjölblandningen genom en sil (ta även med det grova mjölet som fastnar i silen) och vispa försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vinbär och mjölk.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp kakan ur formen och låt den svalna lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben