Scones på dinkel

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Snabblagat frukostbröd som brukar vara omtyckt av såväl stor som liten.

Ingredienser

  • 1½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • 25 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg.
    2. Platta ut degen till en rund kaka och skär korsande snitt igenom den samt nagga med en gaffel.
    3. Gräddas därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
    4. Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    publikhav 8 juni 2010

    Blev jättegoda, men bytte ut det siktade dinkelmjölet mot vanligt vetemjöl för de var det som fanns hemma. Dock väldigt kladdig smet, men jag fick fina scones ändå! Tack för ett bra nytt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben