Dinkel och havrebröd

Nyttigt matbröd!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2,2-2,3 liter dinkelsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Häll på lite av vattnet. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, saltet, kliet och grynen. Arbeta in det mesta av mjölet med maskin om du har, annars går det för hand tills degen släpper. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under duk i 2 timmar.
    2. Arbeta ihop i bunken och ta upp på bakbord och knåda. P g a dinkelmjölet kan degen flyta ut och bli kladdig. Då lägger jag degen i 2 brödformar med bakplåtspapper i, ev 3 formar beroende på storlek.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 275 grader i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare i ca 20 minuter. Låt bröden kallna på galler med bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 5 mars 2009

    Nyttigt, enkelt och gott. Ett bröd helt i min smak.

    sikaal 26 oktober 2009

    Jättegott bröd! Det blev lyckat men jag fick ha 7 dl extra dinkelmjöl i för att få en bra deg. Jag antar att det är skillnad på dinkrl och dinkel:-D Jag tackar dig för receptet, det kommer att bakas många gånger :-) Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben