Havrebröd

Serverar: 16 portioner

Goda och enkla bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 10 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten.
    2. Tillsätt olja, salt, havregryn och det mesta av vetemjölet.
    3. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
    4. Tag upp degen och arbeta den på mjölat bakbord och forma till platta bröd. Lägg bröden på smord eller bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 40 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Grädda bröden i ca 12 minuter.
    7. Låt svalna på galler under en bakduk.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    40-45
    3

    Kommentarer (1)

    Mickan7 18 april 2011

    Jag satte i lite rågmjöl och linfrön också. Blev jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben