Glutenfritt havrebröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Lättbakat och saftigt.

Ingredienser

  • 4 dl fingervarmt vatten
  • ½ påse torrjäst , (6 g)
  • 2 tsk socker (sirap)
  • ½ dl olja
  • ½ burk lättkesella
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk fiberhusk
  • 4 dl ren havre
  • 2 msk linfrö
  • 4 dl semper mix
  • Instruktioner

    1. Häll vatten, olja, jäst, socker, salt och fiberhusk i en matberedare. Kör i några sekunder. Blanda i kesella, havre, linfrö och mix. Använder man grovmix blir mängden mix något mindre.
    2. Kör matberedaren tills degen är jämn. Den skall vara ganska lös och går inte att rulla bullar av. Lägg stora klickar på bakplåtspapper. Doppa fingrarna i kallt vatten och jämna till klickarna så att det blir som en platt bulle.
    3. Jäs bullarna ca 45 min. Grädda i 250 grader ca 8 min. Lycka till Birgitta 0158-10240

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben