Havrebröd

Serverar: 40-45 portioner

Tid: 1 timme

Min mamma bakade de här bröden varje jul. De passar förstås när som helst.

Ingredienser

  • ½ kg havregryn
  • 7½ dl mjölk
  • ½ kg vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 100 g socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.
    2. Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Okänd 28 februari 2011

    Ett av mina absoluta favoritbröd, otroligt gott och lättbakat. En klar femma.

    lennie50 11 december 2011

    Bröde3t är kanon. man kan få trixa lite med vetemjölet för att få till exakt konsistens

    cateerina 17 maj 2013

    Suuuper goda! Sist bakade du med råg eller nåt och det vart suveränt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben