Min mamma bakade de här bröden varje jul. De passar förstås när som helst.
Ingredienser
½ kg havregryn
7½ dl mjölk
½ kg vetemjöl
200 g margarin
100 g socker
1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
Instruktioner
Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.
Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.
Ett av mina absoluta favoritbröd, otroligt gott och lättbakat. En klar femma.
Bröde3t är kanon. man kan få trixa lite med vetemjölet för att få till exakt konsistens
Suuuper goda! Sist bakade du med råg eller nåt och det vart suveränt!