Smakrikt saftigt bröd! Visst är det gott?
Detta bröd går verkligen under de kriterierna.
Ingredienser
Surdeg / Dag 1
25 g Jäst
1,5 dl Vatten (kallt)
1,5 dl Dinkelmjöl
Dag 2
1 msk Rapsolja
0,5 msk Salt
3,5 dl Vatten (fingervarmt)
2,5 dl Dinkelmjöl
8 dl Specialvetemjöl
Hur kan det kallas surdeg, när degen är gjord på vanlig jäst och som bara jäst över natten? Surdeg tar flera dagar att göra, men sen har man surdeg för flera år framöver om man ´matar´den
Ja men någon gång måste man börja. Ska man börja med att kalla den vanlig deg, o sen efter ett tag döpa om den till surdeg, hmm. Nej detta verkar bra o vettigt, full poäng. Lennart.
Säkert ett jättegott bröd, men det är inget surdegsbröd. Ett riktigt surdegsbröd startas upp helt utan jäst och bildar själv "jästen".