Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt
övriga ingredienser, sist vetemjölet!
Häll på så mycket vetemjöl att det börjar släppa i kanterna.
Kör matberedaren i c:a 3 min på låg hastighet och därefter 6 min på högre hastighet.
Täck bunken och ställ bunken att jäsa i kylen över natten.
Morgonen dag 2
Ta fram degen på ett mjölat bakbord!
Knåda sparsamt och forma tre limpor som du lägger
På brädden i en långpanna. Låt jäsa övertäckt i c:a 1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader!
Pensla bröden med lite kallt vatten och snitta med en vass kniv.
Sätt in bröden i ugnen efter 5 min drar du ner temperaturen till 175 grader och gräddar ytterligare 45-50 min.
Har du recept på surdegen du använder i detta brödet?
Mvh Cederlund
Mowa755 maj 2009
Jag har gjort en surdeg på fint rågmjöl!
C:a 2 dl rågmjöl
2,5-3 dl vatten
Vispa ihop noga till en slät tjock smet
Låt stå övertäkt i 3dagar! (jag brukar plasta in bunken)
Fyll på med 0,5dl rågmjöl
och 3/4 dl vatten
låt stå en dag
Fyll på med 0,5dl rågmjöl
och 3/4 dl vatten
låt stå en dag
Färdig att använda!
Förvaras i glasburk med lock om du inte ska använda den direkt!
Okänd25 juni 2009
Hejsan Mowa75!
Har bakat ut det här brödet i dag och det blev mycket bra!
Jag ger det en stark fyra.
Den surdegen som jag använt finns recept på i min kokbok, till det här brödet tog jag an råg-suren. Den har stått i kylen ganska länge nu, men jag matade den och lät den stå på diskbänken ett dygn. Oj vilken fart det blev på den, den ökad nog i volym med 5-6 gånger!
Tackar för ett bra recept gör:
Janne-G & Lillan
Har du recept på surdegen du använder i detta brödet? Mvh Cederlund
Jag har gjort en surdeg på fint rågmjöl! C:a 2 dl rågmjöl 2,5-3 dl vatten Vispa ihop noga till en slät tjock smet Låt stå övertäkt i 3dagar! (jag brukar plasta in bunken) Fyll på med 0,5dl rågmjöl och 3/4 dl vatten låt stå en dag Fyll på med 0,5dl rågmjöl och 3/4 dl vatten låt stå en dag Färdig att använda! Förvaras i glasburk med lock om du inte ska använda den direkt!
Hejsan Mowa75! Har bakat ut det här brödet i dag och det blev mycket bra! Jag ger det en stark fyra. Den surdegen som jag använt finns recept på i min kokbok, till det här brödet tog jag an råg-suren. Den har stått i kylen ganska länge nu, men jag matade den och lät den stå på diskbänken ett dygn. Oj vilken fart det blev på den, den ökad nog i volym med 5-6 gånger! Tackar för ett bra recept gör: Janne-G & Lillan