Surdegsbröd med havregryn

Gott hembakat surdegsbröd!

Ingredienser

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 8 dl kokande vatten
  • 1 pkt jäst á 50g
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl surdeg
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl rapsolja
  • 10 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen. Blanda i salt, socker, olja, all rågsikt samt vetemjöl , spara lite till utbakningen. Låt assistenten bearbeta degen ca 5 minuter. Ska jäsa 1 timma. Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa 30 minuter. Sätt in bröden längst ner i 175 graders ugn i 1 timma, eller sätt i termometer som ska bli 98 grader. Har ni ingen surdeg, ta ett paket jäst till istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben