Surdegsbröd med yoghurt

Serverar: 8-10 portioner

hittade ett recept som jag modifierat lite och det blev fantastiskt gott om jag får säga det själv... ;D

Ingredienser

  • 3 dl vetesurdeg
  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk olja
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl krossade linfrön
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser utom mjölet och blanda ordentligt i en degblandare. Tillsätt mjölet, börja med 5 dl, tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska släppa från bunkens kanter. Kör sen degblandaren ca 10 min. Täck bunken med handduk. Låt jäsa tills degen höjt sig bra, helst dubblat sin storlek. Smörj en stor rektangulär ugnsform, 35 x 25 cm, med olja. Lägg degen i formen och platta till den lite med mjöliga händer. Skär upp den i rutor. Låt jäsa igen, ca 1 timme. Grädda i 225 grader 15 -20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben