Lövbiffgryta med turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

En härlig gryta med strimlad lövbiff, syltlök, fransk senap och kinesisk soja.

Ingredienser

  • 2 dl Lindahls turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 msk olja
  • 400 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fintärna gullöken. Skär lövbifften i 1-cm breda strimlor. Häll olja i stekpannan och bryn köttet. Lägg köttet i en gryta. Bryn den tärnade löken i samma panna. Strö över mjölet och fortsätt steka en kort stund.
    2. Häll löken över köttet och fyll på 2 dl vatten. Koka upp under omrörning. Tillsätt senap, soja, buljongtärning och syltlök.
    3. Låt sjuda under omrörning ca 20 minuter beroende på köttets kvalité.
    4. Rör i yoghurten i grytan och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen, men låt inte koka mera.
    5. Passar bra med nykokt pasta, ris eller pressad potatis och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    stepp11 16 augusti 2011

    Jätte gott! Vi hade ris till och kommer göra denna rätt fler gånger.

    Annimol 17 september 2012

    Riktigt gott. Och enkelt. Detta kommer bli en vardagsfavorit. Eller fredagsfavorit.

    evaullabritt 6 november 2014

    Bra recept. Passar mig som äter LCHF om jag plockar bort syltlöken. Tog rysk yoghurt som är lite krämigare. Tyvärr saltade jag lite för mycket. Det räcker nog med saltet från sojan. Detta gör jag nog igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben