Kasslergratäng med turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

En gratäng med turkisk yoghurt och ris som tillagas tillsammans med mandelspån och kokosflingor - allt gratineras i samma form.

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 35 g mandelspån
  • ¾ dl kokosflingor
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 300 g benfri kassler
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs ris, mandelspån och kokosflingor lätt i olja. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter under lock.
    2. Strimla kasslern. Ansa och skiva svampen. Värm smöret i en stekpanna och stek svampen tills vätskan har kokat in.
    3. Rör samman yoghurt, äggulor och majonnäs. Smaka av med chilisås, vitlök, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i yoghurtblandningen.
    4. Lägg riset på botten av en eldfast form. Strö först över kassler/svampblandningen och lägg sedan på yoghurttäcket. Avsluta med riven ost.
    5. Tillaga i ugn i 225°C i 20-30 minuter, beroende på formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben