Turkisk vitkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag älskar mat i från det Turkiska köket och för andra som också gör det så har ni ett recept här. Hoppas det ska smaka. Kommentera gärna.

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 200 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl bulgur
  • Rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Cayennepeppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala löken och finhacka den.
    2. Bryn färsen i rapsolja, lägg i löken och låt allt steka tillsammans. Tillsätt tomatpurén.
    3. Strimla kålen och skölj den. Lägg sedan kålen över färsen och smaka av med salt och peppar. Låt kålen bli mjuk i sitt eget spad. När kålen är genomkokt, tillsätt bulguren och om det behövs litet vatten. Blanda allt ordentligt och låt det koka vidare tills bulguren är kokt.
    4. Servera med ättiksgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maat_Q 29 december 2011

    Faktiskt förvånansvärt gott men nästa gång komer jag göra det till en sidorätt, ta bort kötfärsen och äta kålen tillsammans med en köttfärsbiff eller något liknande. Kålen i sig var jätte god, specielt när man kryddade på den lite mer så det blev spicey...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben