Svensk-italienska kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Välj en smakrik ost........mums!!

Ingredienser

  • 500 g benfri kotlettrad
  • Smör att steka i
  • 1,5 dl riven, lagrad ost t ex prästost
  • 150 g rökt skinka
  • 1 dl vitt vin (eller kalvfond)
  • Sås
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 1 kruka basilika
  • Några strån slätbladig persilja
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 1/2-1 dl vitt vin
  • Gott till: Mandelpotatis
  • Instruktioner

    Skär kotlettraden i knappt centimetertjocka skivor. Bryn dem i smöret. Lägg skivorna på ett ugns- eller mikrosäkert fat. Klipp skinkan i små bitar. Riv osten. Blanda skinka, ost och vin till en smet. Klicka smeten på de brynta kotletterna. Hetta upp dem i mikrougn, full effekt (750 W) i 4 minuter, eller i ugn 225 grader i 10 minuter. Sås: Kör såsingredienserna i en matberedare. Häll såsen i en kastrull och värm under omrörning.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben