syrlig cheesecake med chokladbotten

Serverar: 8-10 portioner

Mycket uppskattad

Ingredienser

  • Botten
  • 12 digestivekex
  • 50 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • Fyllning
  • 400 g naturell cream cheese
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 3 ägg
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Mixa digesstivekexen till smulor. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills det smält. Rör ner kexen. Häll i en form med avtagbar kant. Platta till och täck hela botten.
    2. Visapa ihop cream cheese, kondenserad mjölk och äggen till en slät kräm. Tillsätt citronskal och ca ½ dl citronsaft. Häll smeten i formen på chokladbotten. Grädda i 175 grader i ca 45min. Låt kakan svalna helt innan den lossas från formen. Skär med kniv runt kanterna först. Garnera gärna med hallon.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben