Syrlig rabarberkaka

Serverar: 8-10 portioner

En underbar kaka som har en fyllig smak av rabarber. Med solrosfrön i blir smaken härligt nötig.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1/2 dl havrekli, knappt
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g rabarber
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Börja med att smälta smöret och bröa formen. Sätt därefter ugnen på 175 °C. 2. Vispa samman ägg och socker till en porös smet. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i den kalla mjölken. Gör ett uppkok och dra av från spisen. 4. Mät upp mjölsorterna i en bunke och blanda detta väl med bakpulver. 5. Häll i den varma vätskan i smeten, och häll därefter i mjölblandningen. 6. Rör om väl och blanda sedan i rabarberbitar och solrosfrön. 7. Häll smeten i formen. 8. Grädda i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar bli mörk. 9. Skär loss kakan från kanten och vänd den på ett bakgaller. Låt kakan svalna under formen och skär sedan i tårtbitar.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben