Tacogratäng

Serverar: 4 portioner

Tacogratäng på kalkonfärs...

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • Smör/olja till stekning
  • 1 påse tacokrydda, 40 g
  • ½ dl vatten
  • ½ rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk, 165 g majskorn
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 300 g philadephiaost
  • 1 dl riven ost
  • Tortillachips efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 °C.
    2. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt kryddor och vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
    3. Lägg över färsen i en smord ugnsfast form. Skala löken, skär lök och paprika i strimlor. Lägg lök, paprika och majs ovanpå färsen.
    4. Blanda ihop crème fraiche och philadelphiaost, bred krämen över färs och grönsaker.
    5. Strö över riven ost och låt gratängen gratineras i 15 minuter.
    6. Ta ut formen och stick i tortillachips.
    7. Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt tacosås/tomatsalsa.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (1)

    Annika91 22 mars 2012

    Enkelt, snabbt och mycket gott! Blev väldigt uppskattat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben