Tacogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lätt och enkel att göra och mycket god

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost, ej light
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 bit purjolök
  • 200 g riven ost
  • Till servering
  • Värmda nacochips
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200° 2. Bred ut philadelphia osten i en ugnssäker form. 3. Skala och hacka lök. Bryn lök och köttfärs i smöret i en stekpanna. Rör färsen grynig. Pressa i vitlöksklyftan. Blanda i tacokryddan och vattnet och låt allt puttra på svag värme några minuter. 4. Bred färsen över philadelphia osten i formen. 5. Skölj och finhacka purjolöken och lägg den och den rivna osten på färsen. 6. Gratinera i ugnen tills osten har smällt och fått fin färg: c:a 15 minuter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben