Tacogratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Ett måste för er alla som vill ha en variant av tacos som både är festlig och smakar "bättre" än klassisk tacos.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 påsar taco kryddmix
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde, kan minskas eller uteslutas
  • 1 purjolök
  • 1-2 paprikor (gärna i olika färger)
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. vitlök
  • 200 g (1 ask) philadelfiaost
  • 1 burk crème fraiche eller gräddfil
  • Riven ost
  • Tacochips
  • Grönsallad till servering
  • Instruktioner

    1. 1. Fräs köttfärs och lök och blanda i taco kryddmix, tomatkross och matlagningsgrädde.
    2. 2. Strimla purjolök, tärna paprika och lägg i köttfärsröran. Salta och peppra och lägg i vitlök. Låt puttra.
    3. 3. Lägg/Bred philadelfiaost i botten av en ugnsfast form. Lägg/Bred sedan crème fraiche eller gräddfil i ett lager ovanpå (obs! blanda ej – det ska vara olika lager)
    4. 4. Häll till sist över köttfärsblandningen som ett tredje lager ovanpå. Strö riven ost över.
    5. 5. Låt allting bli genomvarmt och så att osten får smälta. Det tar cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme.
    6. -Servera med tacochips och en grönsallad till-

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (5)

    kattis63 7 mars 2008

    Jättegott! Har ätit det till middag i kväll/ Katarina

    johan090 18 mars 2008

    SUPER

    jesserlis 1 januari 2010

    hej, tack för ett bra recept. Alla i familjen tyckte om. Fyra stjärnor från oss. /Jessica

    Handsomesmatte 11 januari 2011

    Har gjort den här gratänget ett par gånger och bjudit på och det har varit jättesuccë! Tack för ett fantastiskt gott recept!

    Jennicken 22 oktober 2012

    Supergott! Vi använde creme bonjour färskost, med vitlökssmak och det blev toppen ;) Högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben