Tacogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt alternativ till den klassiska tacokvällen. Servera med en blandad sallad

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1,5 dl majskorn
  • 1,5 dl tacosås
  • 1 tsk salt
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 1 burk lätt creme fraiche paprika chili (arla)
  • 1 påse tacochips
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stek nötfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt koka ihop. Dra stekpannan från värmen och rör i ägget.
    3. Skiva purjolöken. Skär paprikan i mindre bitar. Stek purjo, paprika och majs i olivolja några minuter. Tillsätt salt och tacosås och rör om.
    4. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Häll över grönsaksblandningen. Blanda ihop creme fraichen och fördela över grönsaksblandningen.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela tacochipsen överst. Toppa med riven ost.
    6. Gratinera mitt i ugnen 10 minuter, eller tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben