Tacogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god och mättande maträtt med lite smak av chilipeppar. Servera gärna en krispig grönsallad, gräddfil och tacosås till. Vatten eller öl går bra att dricka till.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja/ smör till stekning
  • 1 liten burk lätt créme fraiche
  • 1 påse nachochips
  • 1 påse riven tacoost/gratängost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Stek färsen på medelhög värme i oljan/ smöret. Tillsätt chilipulvret. Skala och skiva löken och låt den stek med färsen.
    3. Skölj, ansa och skiva paprikorna.
    4. Stäng av spisen och tag fram en ugnssäker form.
    5. Lägg färsen och paprikorna i den och bred över crème fraichen. Fördela nacochipsen över och toppa med den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben