Tacogratäng med hetta

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Gillar du tacos och även stark mat så är det här receptet för dig!

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 40 g tacokrydda
  • 1,5 dl vatten
  • 1 liten squash
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör
  • salt
  • fem sorters peppar
  • 350 g salsa medium
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 st jalapenos
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Tillaga köttfärsen tillsammans med vatten och tacokrydda enligt förpackningen. Häll över köttfärsen i en ugnsfast form. Skär squashen i ca 1,5 cm stora bitar och stek dem i smöret i stekpannan, tillsätt grovt hackad purjolök innan de är helt klara. Salta och krydda. Häll ner salsa, creme fraiche och grädde och låt allt bli varmt. Pressa i vitlöksklyftan och finhackade jalapenos och rör om ordentligt. Häll röran över köttfärsen i den ugnsfasta formen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 200° i ca 20 minuter. Servera med tacochips.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben