Tacogratäng med quornfärs

Serverar: 3-4 portioner

Enkel och god gratäng gjord på quornfärs och pasta.

Ingredienser

  • 3 - 4 dl okokt fullkornspasta
  • 300 g quornfärs
  • 1,5 - 2 dl vatten
  • 1 påse Taco spice mix original ( 40 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde (t . ex . milda mat extra 4 %)
  • 2 dl riven ost ( 17 %)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn den frysta quornfärsen och tillsätt kryddmixen tillsammans med vattnet. Rör om och koka i ca 5 minuter.
    3. Blanda den färdigkokta pastan tillsammans med quornfärsen i en ugnssäker form. Häll över matlagningsgrädden och strö över osten.
    4. Grädda i ugn i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (10)

    Mae288 3 mars 2008

    Detta blev superduper gott, Jag hade i gul lök, vitlök och jalapenos också.

    Guhawi 25 mars 2008

    Vi gjorde denna gratäng på Oxfärs eftersom vi hade det hemma. men nästa gång skall vi prova quorn. Men det var en höjdarmiddag! Min kräsna 13-åring åt så det stod härliga till. Den gör vi gärna om.

    Ysi 30 april 2008

    supergod!

    jo_85 3 juni 2008

    det var jätt god...

    Angel-61 3 augusti 2008

    Supergod och enkel att göra. tom mannen som inte gärna äter vegetariskt tyckte den var god.

    anluk 1 februari 2009

    Jättegod och väldigt mättande!

    VonLuzig1 25 februari 2009

    Otroligt gott. Och min pojkvän som påstår att han hatar vegetariskt älskade den^^

    moll123 26 februari 2009

    Kanongott! Har gjort den flera gånger nu. Ett tips är att spetsa till det hela genom att lägga halverade coctail-tomater på toppen innan den ska in i ugn. För att dryga ut quornfärsen har jag även blandat i lite paprika och lök.

    Gnopps 8 april 2011

    Gott men behöver definitivt lite paprika/lök etc i sig. Tomaterna ovanpå var osså en jättebra idé!

    klusterflupp 9 maj 2013

    Verkar jättegott men blir det inte bättre med äkta vispgrädde istället för kemisk matlagningsgrädde?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben